Připojte se k našim online masterclassům

Autor
Datum

Naše masterclassy jsou určené všem milovníkům filmové tvorby. Aby byly dostupné co nejširšímu publiku, můžete je i letos sledovat živě na naší facebookové stránce. Těšit se můžete na mladé talentované tvůrce, jejichž filmy již stačily posbírat celou řadu ocenění. O své filmové zkušenosti se podělí Diana Cam Van Nguyen (Milý tati), Adéla Komrzý (Jednotka intenzivního života) a Francesco Montagner (Bratrství).

9. května 2022
Diana Cam Van Nguyen: Obnovovat vztahy skrze filmovou tvorbu

Diana Cam Van Nguyen je držitelkou Českého lva za svůj nejnovější krátký film Milý tati (2021). Sklízí úspěchy v Česku i v zahraničí, podobně jako její předchozí filmy Malá (2017) a Spolu sami (2018). Diana bude mluvit o tvorbě osobních dokumentárních filmů i o propojování animace s principy dokumentárního filmu.

30. května 2022
Adéla Komrzý: S bolestí druhých před kamerou

Adéla Komrzý je držitelkou Českého lva za svůj celovečerní dokumentární film Jednotka intenzivního života (2021). Úspěchy na festivalech zaznamenal už její bakalářský snímek Výchova k válce (2016). Adéla bude hovořit o práci s protagonisty svých filmů, ale také o cestě od filmového námětu k výsledné podobě filmu.

27. června 2022
Francesco Montagner: Na blízku radikalitě

Francesco Montagner získal Zlatého leoparda festivalu v Locarnu a hlavní cenu v sekci Česká radost na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava za svůj nejnovější snímek Bratrství (2021). Už jeho film Animata resistenza (2014) o italském animátoru Simonu Massim vyhrál na filmovém festivalu v Benátkách cenu za nejlepší dokument o kinematografii. Francesco bude mluvit o režii observačního dokumentu Bratrství a o nezbytné reflexi dramaturgie při práci ve střižně.

Všechny masterclassy poběží živě od 19 hodin na naší facebookové stránce, kde budeme odpovídat i na vaše případné otázky. Moderovat je budou Marika Pecháčková a Ivo Bystřičan, dokumentaristé a lektoři My Street Films.